Saturday, February 25, 2012

Snake Wine (ေၿမြစိမ္ဝိုင္)

စပ်စ္ ဝိုင္၊မက္မန္း ဝိုင္ အစရွိေသာ ဝိုင္ အမ်ိဳးမ်ိဳး အေထြေထြရွိသည့္အနက္ ကြ်န္ေတာ္တို႔ ႀကားဖူးေနက် မရွိတဲ့ ေၿမြဝိုင္ အေႀကာင္းကို အနည္းငယ္တင္ၿပလိုပါတယ္။
Snake Wine (rượu rắn in Vietnamese)ျမန္မာလိုဆို ေျမြဝိုင္ေပါ့.. အဲဒီဝိုင္ပုလင္းထဲမွာေတာ့ အလြန္အဆိပ္ျပင္းတဲ့ ေျမြေတြကို ထည့္ျပီး စိမ္ထားတာျဖစ္ပါတယ္။ မူလကေတာ့ ဗီယက္နမ္ ႏိုင္ငံမွာသာ ထုတ္လုပ္တာျဖစ္ေသာ္လည္း အျခား အေရွ႕ေတာင္အာရွ ႏိုင္ငံ မ်ားႏွင့္ တရုတ္ႏိုင္ငံ ေတြမွာလည္း ရတတ္ပါတယ္။ ေျမြကို အဲ့ဒီဝိုင္ထဲမွာစိမ္ျခင္းအားျဖင့္ေၿမြရဲ႕အဆိပ္ေတြဟာ
အရက္ထဲကို ေပ်ာ္ဝင္သြားေသာ္လည္း အႏၱရာယ္မရွိဘူးလို႕သိရပါတယ္။
 ဒီဝိုင္ကို ျပဳလုပ္ပံုကေတာ့ အရင္ဆံုး ေျမြနဲ႕ ကင္းၿမွီးေကာက္ေတြကို ပုလင္းထဲထည့္ျပီးေနာက္ ဆန္နဲ႕ေဖာက္ထားတဲ့ အရက္ အၾကည္ ကို အျပည့္ထည့္ထားရမွာျဖစ္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ေဆးဖက္ဝင္ အပင္နဲ႕ သစ္ဥသစ္ျမစ္မ်ား ကိုပါထည့္စိမ္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။ အထင္ရွားဆံုး ေျမြစိမ္ဝိုင္ေတြကေတာ့ ထိုင္း၊ ဗီယက္နမ္ နဲ႕ လာအို တို႕က ထုတ္လုပ္တဲ့ ေျမြဝိုင္ေတြဘဲျဖစ္ပါတယ္။ အဲ့ဒီလို အဆိပ္ၿပင္းၿပီး ေျမြေတြစိမ္ထားတဲ့ ဝိုင္ေတြဟာ တခ်ဳိ႕ေသာေရာဂါမ်ားအတြက္ေကာင္းသလို ကာမ ကိစၥေတြအတြက္လည္း အားတိုးေစပါတယ္လို႕ သိရပါတယ္။ ေရာင္းတဲ့သူေတြကေတာ့ အမ်ိဳးမ်ဳိး ေကာင္းေၾကာင္းေတြ ညႊန္းျပီး လူေတြကို စြဲေဆာင္တာေပါ့။ ႏိုင္ငံေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ တရားဝင္ကို တင္ပို႕ေရာင္းခ်ျပီး အေမရိကန္ႏိုင္ငံ ကိုလည္းတင္ပို႕ပါတယ္။ ျငင္းေနၾကတဲ့အရာတစ္ခုကေတာ့ ဒီဝိုင္ေတြကို ဗီယက္နမ္က စတင္တာမဟုတ္ဘဲ တရုတ္ေတြက စျပီးျပဳလုပ္ခဲ့တယ္ဆိုတာပဲၿဖစ္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment